Handelen in crypto? Zo moet het niet!

Het verhaal van Jan modaal.

Wanneer je in Bitcoin of altcoins wilt investeren dan is het verstandig hier niet blindelings in te stappen, ik kan dit op deze website niet vaak genoeg benadrukken. Een adviseur vertelt je namelijk welke risico’s aan cryptocurrency verbonden zijn en wat je beter wel, maar vooral ook niet kunt doen. Met een gedegen plan bereik je meer succes en zorg je ervoor dat de kans op een groei van jouw vermogen veel groter wordt. Ik vertel je een verhaal van een klant die je een duidelijk beeld geeft van de emotionele achtbaan die crypto soms kan veroorzaken. Helaas hoor ik dit soort verhalen maar al te vaak.

Een nieuwe klant (hierna Jan modaal genoemd i.v.m. privacy) schuift bij mij aan op kantoor en vertelt me direct zijn verhaal. Jan geeft aan eigenlijk helemaal klaar te zijn met cryptovaluta want hij heeft zo’n beetje al zijn zuurverdiende spaargeld zien verdampen als sneeuw voor de zon. Maar ja, die forse winsten die andere mensen met crypto behalen blijven toch in zijn hoofd zitten. Jan heeft mij benaderd omdat hij graag wil weten wanneer hij het beste zijn geld in cryptovaluta kan investeren. Met andere woorden: Jan wil weten wat een goed koopmoment is. En daarmee samenhangend ook de vraag wat een goed verkoopmoment is. Daarnaast kan Jan ook wel wat tips gebruiken om meer rust en zekerheid te vinden in het investeren in crypto. Hij wil in elk geval niet meer gokken met crypto. Hieronder legt Jan uit waarom hij forse verliezen heeft gemaakt met zijn cryptomunten.

Jans eerste Bitcoins

Jan: ‘Ik liep eigenlijk al een tijdje rond met de gedachten om in cryptovaluta te stappen. Overal om me heen hoorde ik verhalen van mensen die toch wel een aardig extra zakcentje hadden verdiend met hun cryptomunten. Ik dacht, die boot wil ik niet missen. Toen ik op een dag op de radio hoorde dat Bitcoin weer flink was gestegen dacht ik, nu stap ik ook in. Ik maakte een account aan op Bitvavo en zette een flink bedrag van mijn spaargeld om in Bitcoin en Ethereum. Aanvankelijk had ik met mezelf afgesproken om het een beetje los te laten maar al snel merkte ik dat ik dagelijks mijn mobiel pakte om de koersen te checken. De weken daarop was ik maar wat blij dat ik de trotse eigenaar was van Bitcoin en Ethereum munten, want de koersen waren flink gestegen. Ik voelde mezelf het slimste jongetje van de klas. Zouden die gouden bergen die al die Youtube crypto analisten beloven dan toch waarheid worden?

Bitcoin crash

Toen kwam die dag dat de Bitcoin koers volledig was ingestort. Al snel stond mijn cryptosaldo op verlies in plaats van forse winst. Ik dacht, ik moet mijn geduld bewaren want het zal wel iets tijdelijks zijn. Natuurlijk dacht ik er toen al wel over om alles weer te verkopen, maar dan was mijn hele investering voor niets geweest. Ik keek dagelijks diverse Youtube video’s van bekende crypto analisten, ze gaven bijna allemaal aan dat een grote Bitcoin stijging nabij was. Dit was een mooie bevestiging voor wat ikzelf ook al dacht, het komt wel goed. Helaas gebeurde het omgekeerde, een nieuwe sterke daling van de Bitcoin en Ethereum koersen, help! Ik voelde me letterlijk en figuurlijk ziek. Het sentiment op social media en Youtube was in 1 keer omgekeerd. Iedereen sprak nu ineens negatief over crypto. Waarschijnlijk zouden de koersen nog veel meer dalen. Wat moet ik nou doen? Toch maar verkopen? En zo gezegd, zo gedaan. Helaas heb ik mijn cryptomunten met flinke verliezen moeten verkopen maar ik heb in elk geval niet nog meer verlies geleden. Ik dacht, laat ik de verdere dalingen van de koersen afwachten en dan opnieuw crypto kopen. Want ik was er zeker van dat ik de door mij behaalde verliezen nog terug kon verdienen.

Revanche trades

Natuurlijk controleerde ik nog steeds dagelijks de Bitcoin koers, ik wilde immers weer kopen zodra de Bitcoin koers zou zijn gedaald. Tientallen keren per dag pakte in mijn telefoon, helaas werd dat alleen maar meer. De koersen schommelde wat maar een echte sterke daling was nog niet ingetreden. Tot op een dag dat de Bitcoin koers met 10% was gestegen, ik dacht hoe kan dat nou weer? Ook toen dacht ik weer, het zal wel eenmalig zijn. De volgende dag was Bitcoin weer gestegen, nu met 8%. Ik begon toen toch wel een beetje zenuwachtig te worden, ben ik er dan weer ingetrapt? En ja hoor, na een paar dagen weer een flinke koersstijging van 9%! Wat gebeurt hier allemaal?! Toch maar weer eens kijken naar wat mijn favoriete Youtube analisten hierover vertellen. Ze zijn weer allemaal super positief, de bodem is bereikt en de Bitcoin koers zal zich vanaf nu weer naar boven bewegen. Hoewel een stemmetje in mijn hoofd mij vertelde geen Bitcoins te kopen, heb ik ze toch maar weer aangeschaft, samen met een aantal veelbelovende altcoins.

Waarom overkomt mij dit?

De dagen die volgde gaven me een behoorlijke opluchting, Bitcoin was alweer gestegen en de door mij aangeschafte altcoins nog veel meer. Ik had nu bijna mijn oorspronkelijke inleg terugverdiend. Toen volgde 1 van de ergste dagen uit mijn leven. Natuurlijk zijn er ergere dingen maar de Bitcoin koers was weer eens gecrashed. En die altcoins die ik had aangeschaft? Daarvan waren de koersen nog veel meer gedaald. Ik was er helemaal klaar mee en had bijna 80% van mijn oorspronkelijke inleg verloren. Investeren in cryptovaluta? Nooit meer!’

Hoe je wel winst kunt maken met crypto

Komt het bovenstaande verhaal je bekend voor? Helaas is dit de keiharde werkelijkheid voor het overgrote deel van alle mensen die in cryptovaluta investeren. Nu het goede nieuws, je kunt de valkuilen waar Jan met open ogen in is getrapt eenvoudig voorkomen. Waarom het nog steeds interessant is om crypto te kopen lees je hier. Verder geven de door mij geadviseerde tools je rust en zekerheid in jouw crypto investering en verhogen de kans op winst aanzienlijk. Daarnaast vertel ik je graag welke risico’s en valkuilen er nog meer aan crypto zijn verbonden en laat ik je zien hoe je een gebalanceerd crypto portfolio opbouwt.

Disclaimer:

Alle uitingen van DeCryptohulp.nl, inclusief alle diensten en correspondentie, zijn de professionele mening van deCryptohulp.nl en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om over te gaan tot de aankoop van cryptocurrencies (ook wel crypto genoemd) en/of daarin te investeren.