Waarom crypto kopen?

Je hebt inmiddels vast wel eens gehoord van cryptovaluta, meestal wanneer Bitcoin heel hard stijgt of juist hard daalt haalt de bekendste crypto munt het nieuws. Velen denken dat cryptovaluta nog nieuw zijn, maar Bitcoin bestaat op het moment van schrijven toch al weer ruim 10 jaar. Als we over cryptovaluta praten dan hebben we het inmiddels natuurlijk niet alleen meer over Bitcoin. Er zijn duizenden altcoins in omloop en cryptomunten hebben elk een eigen functie.

De Bitcoin bubbel is een veelgehoorde term. Veel mensen vinden cryptovaluta nog steeds vaag en ontastbaar. Ze denken meestal dat het risico veel te groot is om crypto te kopen. Want die bubbel zal vast wel eens knappen en ja, dan ben ik al mijn geld kwijt. Cryptovaluta zijn inderdaad nog steeds erg volatiel, dit betekent dat prijsschommelingen groot kunnen zijn. Over de lange termijn heeft Bitcoin zich echter voldoende bewezen en bevindt de koers zich nog steeds in een stijgende lijn. Mensen die (een deel) van hun spaargeld willen investeren in crypto vragen zich vaak af of ze niet te laat zijn. Op deze vraag kan niemand je een gegarandeerd antwoord geven, maar feit is wel dat cryptocurrency nog steeds ontzettend populair zijn en de blockchain technologie nog heel veel groeipotentie heeft.

Hieronder vind je een lijst met redenen waarom een investering in crypto interessant kan zijn.

1. De blockchain technologie heeft de toekomst

Zoals ik in de inleiding al aangaf is de blockchain technologie voorlopig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Sterker nog, de voorspellingen zijn dat deze baanbrekende technologie zich de komende jaren steeds verder zal doorontwikkelen. Kortom, er is nog heel veel mogelijk met blockchain! Natuurlijk wil dat niet zeggen dat alle crypto projecten succesvol zijn. Er zijn meer niet succesvolle crypto projecten dan succesvolle munten. De mislukte projecten verdwijnen dan weer als sneeuw voor de zon. Onderzoek dus altijd zorgvuldig waar je in investeert. Wel zien we dat de blockchain technologie steeds meer wordt gebruikt voor vernieuwende niche markten, denk bijvoorbeeld aan NFT’s. Dit zijn vernieuwende uitvindingen welke echt iets toevoegen aan de cryptomarkt, functionele projecten met een toegevoegde waarde. In dit voorbeeld zijn er inmiddels honderden NFT cryptomunten op de markt.

Steeds meer grote bedrijven en organisaties maken gebruik van de blockchain technologie. Ze maken daar gebruik van omdat er heel veel toepassingen zijn die functioneel en waardevol zijn. De groeiende interesse van grote instellingen geeft in elk geval aan dat dit positief is voor de waarde van cryptovaluta in het algemeen.

Zie jij ook het potentieel van de blockchain technologie? Of ben je iemand die net als het begin van het internet denkt dat dit waarschijnlijk toch niets zal gaan worden? Uiteindelijk is dit de vraag die je jezelf zou moeten stellen, wanneer je er over nadenkt om te beleggen in cryptomunten.

2. Crypto koersen zijn al veel gedaald

De cryptomarkt beweegt zich altijd in grote golfbewegingen. Wanneer er een ware hype ontstaat en Bitcoin overal op het nieuws is betekent dit vaak dat de koersen al aanzienlijk zijn gestegen. Is dit dan het juiste moment om in te stappen? Dit is 1 van de moeilijkste vragen als het gaat om het investeren in cryptovaluta, maar meestal ben je dan al te laat.

Op het moment van schrijven bewegen de crypto koersen zich al bijna een jaar in een neerwaartse tendens. Maar wat naar beneden gaat, komt ook weer een keer omhoog. De koersen zijn al veel gedaald, veel altcoins zelfs al met ruim 95% gemeten vanaf de hoogste koersen van ongeveer een jaar geleden. Veel crypto analisten denken daarom dat de ergste koersdalingen nu wel geschiedenis zijn. Dit geeft echter geen garanties, de koersen kunnen altijd nog verder dalen. Gelukkig kan ik je adviseren enkele tools te gebruiken waarmee je het juiste koop- of verkoopmoment kunt bepalen.

3. Cryptomunten steeds veiliger en professioneler

Ondanks recente hacks en problemen met onder andere Solana en Terra Luna worden cryptomunten over het algemeen steeds veiliger en minder gevoelig voor hacks. Waarom? Ten eerste ontwikkelt de blockchain technologie zich steeds verder en ten tweede worden bedrijven achter cryptomunten steeds professioneler en betrouwbaarder. Het zijn geen zonderkamer studentjes meer, maar grote bedrijven met veel kennis en kunde.

4. Crypto kopen en verkopen wordt steeds veiliger

Ook het kopen en verkopen van cryptovaluta wordt steeds veiliger. Koop en verkoop beurzen, zogenaamde exchanges weten zich steeds beter te weren tegen hacks en slaan hun cryptomunten voor een groot deel op in cold wallets (offline wallets). Waar exchanges in het verleden veel problemen hebben gekend is een grote hack nu slechts nog een uitzondering. Daarnaast is er een ruime keuze aan exchanges, vaak gedecentraliseerde exchanges die niet of nauwelijks kunnen worden gehackt. Ook worden mogelijke hacks zo goed als altijd vergoed wanneer er financiële schade ontstaat bij een klant.

Wil je echter 100% garantie op het veilig opslaan van jouw crytovaluta? Dan kun je nog steeds het beste kiezen voor een hardware wallet. Een klein apparaatje in de vorm van een USB-stick van ongeveer 100 euro, waarmee je jouw favoriete cryptomunten offline kunt opslaan.

5. Je kunt je tegenwoordig laten adviseren zodat je weet wat je doet!

Een inkoppertje natuurlijk, maar wel een belangrijke. Laat je adviseren voordat je in crypto investeert. Als je dit niet doet en zonder ervaring in crypto belegt, dan gok je eigenlijk met je geld. Tip: lees ook het artikel ‘Is crypto kopen hetzelfde als gokken‘. Ik help je graag bij het maken van de juiste keuzes en vertel je wanneer je het beste kunt kopen of verkopen.

Disclaimer:

Alle uitingen van DeCryptohulp.nl, inclusief alle diensten en correspondentie, zijn de professionele mening van deCryptohulp.nl en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om over te gaan tot de aankoop van cryptocurrencies (ook wel crypto genoemd) en/of daarin te investeren.